Yogalessen Jochien Veenendaal
Zigeunerdans Jochien
Yogalessen Jochien

Yogalessen  

Hatha Yoga
Er zijn ontzettend veel verschillende soorten yoga. Maar eigenlijk komen ze allemaal uit dezelfde oorsprong, namelijk de klassieke vorm, Hatha. Fysieke asana’s (yoga posities) worden afgewisseld of gecombineerd met adem(technieken), balans, visualisatie en aandachtsoefeningen. Dit kunnen krachtige oefeningen zijn (Yang), maar ook hele zachte (Yin). Er wordt altijd afgesloten met shavasana, de eindontspanning. Een hele moeilijke asana, want daarin leg je je lichaam in rust, maar je geest moet er met de aandacht bij blijven.

Gentle Yoga
Ook Hatha, maar dan vooral de zachte, zittende en liggende rustige asana’s. Speciaal bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking, mensen met blessures, of mensen die gewoon meer behoefte hebben aan rust.

Yoga & Dans
Een methode bedacht door Magda Samson (Samsara Yogadocentenopleiding), waarin yoga asana’s in een flow achter elkaar worden gevolgd in een choreografie met danspassen. Zodra de choreografie is verkend, inclusief met de aandacht voor de asana’s en de adem, is het tijd om het energetische aspect van de houdingen en de danspassen te onderzoeken.

Buikdans voor beginners
Een eeuwen oude dans uit het Midden Oosten en Noord Afrika. Er wordt gebruik gemaakt van Arabische en Turkse muziek, maar ook de wat modernere Tribal fusion met een beat.In de lessen leer je shimmy’s zowel met heupen als de schouders, verschillende slang bewegingen en de kameel. Daarnaast leer je enkele danspassen zodat je je door de ruimte kan bewegen. Buikdans is vooral een feest!


Nieuwsgierig geworden? Vraag er vooral naar

Ik adviseer je graag vrijblijvend over mijn (yoga)lessen. Je kunt mij bereiken door middel van het contactformulier